22nov.

Half-Life ajunge in realitatea virtuala

Unul dintre cele mai apreciate jocuri, FPS-uri create vreodată, Half-Life, ajunge în realitate virtuală. Valve au confirmat oficial că după mai mult de 10 ani se vor întoarce cu un nou joc – Half Life: Alyx.

Partea cea mai interesantă e că acest nou joc va fi în totalitate realitatea virtuală, chiar dacă unii fani s-ar putea să fie nemulţumiţi de acest aspect. Confirmarea a venit la începutul acestei săptămâni şi mai multe detalii am aflat acum, când va Valve a povestit mai multe despre ce plănuiesc odată cu lansarea noului Half-Life.

Noul joc este situat, că timp, între evenimentele dintre povestea originală Half-Life din 1998 şi Half-Life 2, din 2004. Valve a anunţat că această continuare a fost gândită încă de la început pentru realitatea virtuală şi include toate atributele clasice ale jocului: explorarea unor lumi, rezolvarea de puzzle-uri, lupte şi o poveste plină de intrigi care face are legătură cu toate personajele iconice din universul Half-Life.

half-life

Alyx Vance and her father Eli secretly mount the resistance to the brutal occupation of Earth by a mysterious alien race known as The Combine. As Alyx, players take the fight to the Combine to save the future of humanity.

De la succesul sau de la finalul anilor 90, Valve nu a lansat prea multe jocuri interesante. Totuşi, amatorii de jocuri au mai avut titluri precum Team Fortress 2 şi Dota2, însă nu au reuşit să le mai atragă gamerilor atenţia cu ceva notabil. În schimb, iubitorii jocului Half-Life nu au încetat să spere într-o continuare a favoritului lor, mai ales în 2015 a apărut şi un mod oficial – Black Mesa.

Half-Life nu ar fi primul joc care ajunge de pe PC în realitatea virtuală. Am văzut acelaşi lucru întâmplându-se cu Payday 2 VR şi cu Skyrim VR. De altfel, acesta din urmă a devenit un adevărat favorit al gamerilor în VR, fiind considerat unul dintre cele mai tari jocuri ale anului 2018 şi a fost folosit inclusiv pentru dat jos kilogramele cu ajutorul realităţii virtuale

Valve a anunţat că Half-Life: Alyx este destinat exclusiv realităţii virtuale şi se va găsi pe Steam, fiind compatibil cu Index, Rift, Vive, Cosmos, WMR şi Pimax. Jocul va fi lansat oficial anul viitor, în luna martie, va costa 60 de dolari, însă pentru cei care deţin deja un Index se pare că va fi disponibil în mod gratuit.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (2)
Top incasari jocuri VR in 2019 - care sunt favoritele? / ianuarie 8, 2020

[…] categoria Gold găsim favoritele copiilor, nou aparatul Half-Life Alyx, despre care aţi aflat aici mai multe detalii şi Pistol Whip, pe care l-am inclus şi noi pe lista celor mai tari jocuri din […]

Răspunde
Top 6: cele mai asteptate jocuri VR ale lui 2020 / ianuarie 13, 2020

[…] mai multe zvonuri, iată că la final de 2019 a venit şi confirmarea pe care mulţi gameri o aşteptau. O continuare pentru Half-Life, Alyx reprezintă întoarcerea în universul jocului iniţial, […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.