24aug.

Google – laboratoare de studiu in realitatea virtuala

După ce a oferit elevilor posibilitatea de a se plimba prin lume, acum Google, împreună cu Labster, vin cu o nouă idee- laboratoare de studiu în realitatea virtuală.

Peste 30 de laboratoare de studiu vor deveni disponibile în realitatea virtuală prin intermediul platformei Daydream. Google şi-a argumentat decizia spunând că în continuare multe şcoli din zilele noastre nu au laboratoare de experimente dotate corespunzător sau chiar nu există deloc, ceea ce înseamnă că elevii nu pot experimenta cu diferite concepte şi nu pot aprofunda în procesul de învăţare. Odată cu apariţia acestora în realitatea virtuală, elevii vor petrece cât timp considera de cuviinţă, experimentând şi aflând lucruri noi.

Through its ability to take people anywhere, virtual reality can be a powerful resource for students who otherwise would not have access to the lab time they need to complete their degrees.

Astfel, elevii vor putea să se bucure de echipamente de înaltă tehnologie, să recompileze ADN, să inspecteze organisme la microscop, să viziteze planete şi multe altele, totul prin intermediul realităţii virtuale. Labster va vinde genul acesta de experienţă către universităţi, dar cei care au deja un headset Daydream pot încerca gratis o aplicaţie sample.

Deja universităţi americane de prestigiu au ales să introducă posibilitatea de a folosi aceste laboratoare de studiu virtuale şi le regăsim la Arizona State University, departamentul online de studii în biologie, pentru că MIT sau Universitatea din Texas să le introducă pe mai departe, urmând să fie disponibile şi în Europa. Laboratoarele virtuale sunt compatibilie cu Google Daydream şi cu nou lansatul Lenovo Mirage Solo.

Am văzut că Google se implică din ce în ce mai mult în educaţie – a lansat Google Expeditions la nivel internaţional, oferind astfel tuturor elevilor posibilitatea de a se plimba prin lume, acum aceştia îşi pot crea şi propriile tururi virtuale, iar cei pasionaţi de realitatea augmentată pot învăţa chiar de la gigantul tech cum să creeze experienţe AR.

didi

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (1)
Fa parte din piesa Hamlet in realitatea virtuala, intr-o noua experienta / ianuarie 27, 2019

[…] prin lansarea unor proiecte ca Google Expeditions sau Tour Creator, iar mai nou au venit şi cu laboratoare de studiu în realitatea virtuală. Experienţele culturale nu sunt singulare în realitatea virtuală, avem documentare în VR, […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.