19mart.

Cum a filmat Steven Spielberg scenele Oasis in Ready Player One?

În filmul Ready Player One, majoritatea scenelor au loc într-o lume virtuală, Oasis, o colecţie vastă de planete digitale unde oamenii pot fi orice îşi doresc şi face fix ceea ce le trece prin minte. Ştiam deja că regizorul Steven Spielberg şi-a îmbrăcat actorii în costume pentru captarea mişcării fix pentru aceste scene, dar cum au făcut să funcţioneze totul pe platoul de filmare?

Aflăm toate detaliile din cadrul unui interviu care a avut loc la o prezentare pentru presă a noului film, Ready Player One. 

Spielberg: Trebuie să înţelegeţi că am făcut filmul într-un decor abstract. Singura modalitate prin care actorii înţelegeau unde sunt, în cadrul lumii virtuale Oasis, aşa că le-am dat tuturor headseturi HTC Vive/Oculus. Inăuntrul ochelarilor era întreagă lume pe care o găsiţi în film. Când îţi dădeai jos ochelarii, era doar un spaţiu alb. Studioul era un spaţiu alb de 400 metri pătraţi, numit volum. Când îţi puneai ochelarii la loc, era subsolul lui Aech sau atelierul său, sau clubul Distracted Glob. Aşa că actorii puteau spune: dacă merg în direcţia asta, acolo e o uşă. Dincolo e DJ-ul. A fost o cu adevărat o experienţă filmarea acestei pelicule. E greu de descris în cuvinte cum a fost cu adevărat.

ready player one

Cooke: A fost foarte tare pentru că am trăit în imaginaţia noastră timp de cinci luni. Nu am mai avut şansa să facem aşa ceva de pe vremea copilăriei noastre. Să poţi să te bazezi doar pe instinctele personale şi pe indicaţiile lui Steven, asta l-a făcut să fie atât de special şi atât de diferit faţă de tot ceea ce am făcut noi până acum.

Waithe: A fost greu, dar nu atât de greu când eşti într-un spaţiu gol şi orice se poate întâmpla.

Pentru a realiza aceste filmări, atât echipa de filmare cât şi actorii intră într-un set-up virtual, care le oferă o versiune mai puţin impresionantă a felului în care va arăta peliculă finală. Mai mult, se pare că lansarea acestui film va beneficia şi de nişte experienţe suplimentare care vor fi lansate luna aceasta, filmul urmând să apară pe 29 martie. Până atunci, puteţi afla ce experienţe inspirate de Ready Player One au fost deja lansate, unele dintre ele fiind disponibile şi la noi la studio.

Material tradus şi adaptat de pe slashfilm.com.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (2)
Top: 10 de filme cu si despre realitatea virtuala care merita vazute / aprilie 7, 2018

[…] tot s-a lansat Ready Player One şi la noi şi a primit o mulţime de aprecieri din partea criticilor şi fanilor VR, e cazul să […]

Răspunde
LucasFilm a folosit realitatea virtuala pentru Solo: A Star Wars Story / iunie 5, 2018

[…] virtuale în producţia de filme, lucru pe care l-am văzut şi la un alt film SF – Ready Player One, unde chiar actorii au folosit headseturile VR pentru a intra în lumea filmului. Realitatea […]

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.