spa
28aug.

Realitatea virtuala la spa, noua metoda de relaxare

O zi la spa este cea mai bună metodă de relaxare, însă acum ajunge la următorul nivel prin adaosul realităţii virtuale. Poate vorba de o aplicaţie destinată detensionării şi petrecerii unor momente de linişte sau deja headsetul de VR vine ca un plus pentru deja o sesiune la spa.

Aplicaţii în acest sens deja există, Esqapes Immersive Relaxation e doar una dintre ele, experienta oferind o zi la spa în realitatea virtuală, ocazie cu care te transportă într-o altă lume, special pentru câteva momente de relaxare – fie că e vorba de o insulă tropicală, unde stai la soare şi primeşti un masaj, fie că e vorba de alte senzaţii precum o grădină sau o cabană în munţi acoperiţi de ninsoare.
Altă variantă vine de la Relax VR care oferă posibilitatea de a avea o experienţă clasică de spa sau de a-i aduce un plus cu ajutorul headsetului de realitate virtuală. Parcă un masaj relaxant e mai eficient atunci când reuşeşti să te detaşezi cu totul de lumea înconjurătoare cu ajutorul căştilor de VR.

spa

VR-ul ca formă de relaxare nu e deloc ceva nou, iar realitatea virtuală e din ce în ce mai prezentă în ofertele din jurul nostru: companiile aeriene o folosesc atât că metodă de in-flight entertainment cât şi că formă de atenuare e fricii de zbor, ca relaxare în sala de aşteptare între două curse, o găsim în birourile corporaţiilor că metodă de detaşare între şedinţe sau chiar că formă de training. Am găsit-o inclusiv la aqua-park, unde casca de VR vine să completeze experienţa plină de adrenalină a datului pe toboganul cu apă.

În plus, s-a demonstrat deja cu ajutorul mai multor studii clinice că realitatea virtuală şi experienţele aferente ajută în tratamentul depresiilor, dependenţelor de substanţe sau alcool, anxietăţii sau stress-ului şi chiar e o formă de terapie experimentală pentru cei care suferă de boli precum Alzheimer.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.