10apr.

Reach VR, cea mai noua forma de educatie alternativa

Este clar că procesul de învăţare s-a schimbat odată cu apariţia tehnologiei, iar asta se vede şi în felul în care copiii din zilele noastre primesc şi procesează informaţia. Pentru a face lucrurile mult mai simplu de înţeles, Gateway VR, alături de VR Voyagers a dat startul programului Reach VR, cea mai noua forma de educatie alternativa.

Ce este Reach VR, educatie alternativa?

Pe scurt, programul include cursuri, predate în limba engleză, prin care copiii fac cunoştinţă sau aprofundează diferite noţiuni cu ajutorul realităţii virtuale. Intotdeauna a fost mai simplu când cineva ne-a arătat cum se face un anume lucru sau am putut înţelege mai bine o definiţie din fizică, spre exemplu, odată testată în laboratorul de experimente. Ce faci însă, când copilul îşi doreşte să înveţe mai mult sau are dificultăţi în înţelegerea unor noţiuni? Sau dacă pur şi simplu e foarte talentat la desen, iar casa se transformă într-un atelier?

educatie alternativa

Simplu, îi găseşti un meditator care să îl îndrume în următorii săi paşi. Departe de a fi un centru de meditaţii, Reach VR este locul în care copiii pot înţelege direct de la un profesor, noţiuni care poate altfel le sunt abstracte sau greu de priceput. Nu e mai simplu să înţeleagă formarea lumii, unde sunt ţările pe planetă şi să îşi sedimenteze astfel, cunoştinţele de geografie, atunci când le vede fix în faţa ochilor săi? Fix asta se întâmplă într-unul dintre cursurile de la Gateway VR: descoperă, învaţă şi aplică, alături de colegii de grupă, noţiuni noi şi fascinante, totul cu ajutorul realităţii virtuale.

Pot face o mulţime de experimente în realitatea virtuală şi nu dau foc la casă şi nici nu scapă ceva pe picior în încercările de a înţelege cum funcţionează gravitaţia.

Istoria va deveni mai simplă pentru că e altceva se te plimbi prin oraşele medievale ca să înţelegi cu adevărat cum trăiau oamenii atunci. Copiii pot descoperi civilizaţia romană, se vor plimba în jurul Colosseumului din Roma, vor afla despre ruinele oraşului Pompeii, totul cu ajutorul realităţii virtuale, într-o adevărată plimbare prin istorie.

Dacă puştiul are talent la desen, lumea întreagă îi poate fi planşă, pentru că în realitate virtuală nu există limite la ce poate desena sau chiar construi. Pot colora, picta, face graffiti, construi în 3D, totul cu ajutorul unor aplicaţii moderne şi interactive, precum Google Tilt Brush.

Cum ajută realiatea virtuală în educaţie?

Copilul e stimulat nu doar prin prisma noilor idei şi concepte pe care le învaţă, dar şi prin intermediul tehnologiei, realitatea virtuală fiind un mediu, în majoritate experienţelor, complet imersiv. Imaginaţia, deschiderea spre nou, dorinţa de a învăţa şi de a afla mai multe, toate sunt stârnite de VR, iar lucrul cu noile tehnologii le este aproape nativ noii generaţii. Clasele sunt interactive, beneficiază de un profesor britanic, ceea ce le va aduce un plus şi pe partea de comunicare, fiecare lecţie având avantajul unei sesiuni de discuţii la final, fără frica unor întrebări greşite sau „scorţoşeniei” din şcoala tradiţională. Cea mai noua forma de educatie alternativa vine la mijlocul drumului, între entertainment şi învăţare şi reuşeşte cu ajutorul tehnologiei să capteze atenţia copiilor, oferindu-le totodată posibilitatea de a învăţa şi de a se dezvolta.

Realitatea virtuală e una dintre tehnologiile în care se investeşte cel mai mult la ora actuală, atât în dezvoltarea ei per se, cât şi în deszvoltarea de aplicaţii pentru VR sau AR. Brandurile mari, companii pentru Volkswagen Group, Walmart, Honeywell o folosesc deja în training-ul angajaţilor, iar domenii precum medicina sau turismul îi descoperă funcţionalităţi extinse.

Când încep înscrierile?

Dacă Reach VR v-a convins că formă de educaţie alternativă, vă aşteptam la studio sau puteţi să vă înscrieţi direct pe pagina cursului. Următoarea grupă de copiii vă începe cursurile pe 21 aprilie, iar fiecare dintre micuţii înscrişi va primi şi o reducere de 20% să vină să se joace sau să experimenteze în continuare, în afara orelor de curs.

Dacă aveţi nevoie de ajutor cu aceste noţiuni, sunteţi în căutare de idei sau aveţi nevoie de consultanţă, puteţi să ne scrieţi cu încredere pe adresa play@vrstudio.ro sau puteţi folosi formularul de contact.

ABOUT THE AUTHOR

didi

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.