oculus rift
21mart.

Facebook a lansat un nou headset VR – Oculus Rift S

Oculus VR a anunat oficial apariţia unui nou headset de realitate virtuală, Oculus Rift S. Noua casca promite să fie mult mai confortabilă decât predecesoarea sa şi vine cu câteva upgrade-uri.

Produs împreună cu Lenovo, Oculus Rift S va avea o rezoluţie mai mare, o ră de refresh de 80 Hz, pe care o regăsim şi la predecesorul său, dar cu lentile Fresnel îmbunătăţite pentru a oferi culori mai vii. Cea mai mare noutate a modelului Oculus Rift S sunt senzorii aflaţi direct pe cască, ceea ce înseamnă că nu vor mai fi necesari senzori externi plasaţi prin cameră pentru a monitoriza mişcările căştii şi ale controllerelor.

Sistemul Oculus Insight, gândit pentru Oculus Quest, are aşa numitele 6 degrees of freedom, care prin intermediul senzorilor şi algoritmilor computerizaţi captează şi crează o hartă a spaţiului fizic în care se afla utilizatorul, monitorizându-i mişcările.  În plus, Oculus introduce şi Passthrough+, un feature care permite utilizatorilor să vadă lumea reală fără a-şi da jos headsetul.

oculus rift s

Oculus Rift S beneficiază şi de îmbunătăţiri la capitolul ergonomie, cu o nouă distribuţie a greutăţii headsetului şi o prindere mult mai bună pe cap. Au lucrat şi la o mai bună blocare a luminii externe şi de acum avem un singur cablu pe cască pentru transmiterea informaţiei. Unitatea e dotată cu căşti near-ear, dar vine şi cu un jack pentru căşti.

Oculus Rift şi Oculus Rift S împart aceeaşi platformă, aşa că utilizatorii vor putea să încerce conţinut gândit pentru oricare dintre aceste dispozitive. Mai mult, chiar şi specificaţiile computerelor necesare pentru a rula aplicaţii pentru aceste unităţi au rămas aceleaşi.

oculus rift s

În ciuda acestor îmbunătăţiri, preţul nu a crescut foarte mult. Oculus Rift S va costa 399 dolari, cu doar 50 de dolari mai mult decât predecesorul său, ceea ce e impresionant dacă ne uităm la lista de updates şi la zvonul unei rezoluţii de 1280×1440 per ochi, adică 2560×1440 şi 538 ppi. Până când punem şi noi mâna pe un Oculus Rift S, vă invităm la studio să vă jucaţi cu un Oculus Go şi să testaţi super aplicaţii precum Rush sau Virtual Virtual Reality.

ABOUT THE AUTHOR

didi
COMMENT (1)
NoName / iulie 27, 2019

Cand va luati Oculus Rift S ?

Răspunde

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.